bemutatkozunk

Csaba Beatrix

A választás szabadságánál ugyanis nincs boldogítóbb dolog a világon. 

Demo image

A gimiben nem én voltam a legnépszerűbb. Nem tartoztam elit klikkbe. Tulajdonképpen egyetlen klikkbe sem.  Ezért nehezen találtam a helyem az osztályon belül. Így inkább az osztálytól független területeket kerestem. Közösségi embernek számítottam. Irodalmi színpad, énekkar, iskola újság, iskola rádió volt a terepem. Egy darabig én vezettem a gimi ifjúsági klubját is. 17 évesen, legfiatalabbként már tagja voltam a Városi Kulturális Bizottságnak, ami a városi szintnek köszönhetően, minden tekintetben független volt az iskolától. Visszanézve ezekre az évekre azt tanultam meg nagyon korán, hogy nem kell ragaszkodni a legszűkebb körhöz. Olyan nagy a világ és annyi lehetőség van benne….

Ma már számos helyen publikálok.  Cikkek, szakmai anyagok sora fűződik a nevemhez.

Csaba Beatrix legfrissebb cikkjei
Merítés rádió műsor

7 évig volt saját, önálló rádió műsorom is. 

28 évig dolgoztam a Magyar Televízióban.

Sok szakmás lettem. Szakértőként, projekt tanácsadóként, trénerként dolgozom. Az e-tablo az egyik projektem. Ami reményeim szerint megnyeri a mostani fiatalokat. De nem csak a diákoknak lehetőség. Az iskolák bemutatkozását éppen úgy szolgálják.

A TÁMOP 3.1.4.B "Köznevelés az iskolában" című projekt Partnerség és hálózatosodás moduljának szakmai vezető helyetteseként nagyon sok iskolával, remek pedagógusokkal és nagyszerű diákokkal dolgoztam együtt a projekt ideje alatt. Ott is és ebben a projektben is cél volt, hogy megmutassuk a nagybetűs élet felé haladóknak, hogy a képességeik kibontakoztatása adja meg a legnagyobb szabadságot! A Világ tényleg nagy. Annyi lehetőség van benne…

Kattints a képre

Hiszek a fiatalokban. Abban is, hogy bár a múlt nem változtatható meg, a jövő valóban formálható. Abban is biztos vagyok, hogy a fiatalok, ha megfelelő alapokat és kellő bizalmat kapnak, akkor képesek túlszárnyalni a mások által érzékelt kvalitásaikat. Éppen ezért vannak olyan tréningek a tarsolyomban, amelyek segítik a tehetség kibontakozását, formálják a világlátást és olyan távlatok felismerésére adnak lehetőséget, amelyekkel nem csak a legjobbak képesek boldogulni. Kommunikációs szakemberként pedig a legfontosabban tudok segíteni. Abban, hogy megtanuljanak kommunikálni a felnőtt világgal. Úgy, hogy meg is értsék őket. Ehhez persze kell az, hogy ez a szándék kölcsönös legyen.

Ha visszamehetnék az időben és bármit meg tudnék változtatni, akkor egyet biztosan megtennék. A lehető legkorábbi pillanattól a nyelvtanulásra összpontosítanék és arra, hogy a lehető legtöbb tantárgyból legyek kitűnő. Mert a szabadság alapja az, ha az ember maga választhat. Aki sok dologban jó, az szélesebb palettán mozoghat. 

A választás szabadságánál ugyanis nincs boldogítóbb dolog a világon.

 

Csaba Beatrix
projekt tanácsadó
közösségfejlesztő és tréner
kommunikációs szakértő
+36 30 3378450